Hoće li "pući tikva"? Neymar u sukobu sa gazdom zbog saigrača
(Foto: EPA) Poznato je da su Neymar i Dani Alves veliki prijatelji, pa je najskuplji igrač svijeta odlučio lobirati za iskusnog beka kod prvog čovjeka kluba

Nove tenzije na Parku prinčeva

Hoće li "pući tikva"? Neymar u sukobu sa gazdom zbog saigrača

Po svemu što se u medijima moglo pročitati od kada je Neymar stigao u PSG, Brazilac je u odličnim odnosima sa prvim čovjekom kluba Nasserom Al-Khelaifijem.

Međutim, njihov odličan odnos je sada naišao na prvi pravi test. Tenzije su se, navodno, podigle između Neymara i Al-Khelaifija, a sve zbog Danija Alvesa.

Neymar je, uz podršku trenera Thomasa Tuchela, kod Al-Khelaifija potegao pitanje Alvesovog ugovora i problema sa istim.

Navodno je jučer došlo do rasprave između Neymara i Al-Khelaifija zbog činjenice da su pregovori oko novog ugovora za Alvesa, koji mu je obećan, zakočili.

Ugovor iskusnog beka sa PSG-om ističe u junu, a Parižani su mu navodno ponudili novi jednogodišnji prema kojem će mu primanja zavisiti od broja odigranih mečeva.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Alves je odbio ovakav ugovor, te je zaprijetio odlaskom iz kluba po okončanju sezone.

Neymar je navodno tražio od Al-Khelaifija da zadrži Alvesa u klubu jer se "bolje osjeća u Parizu kada je njegov prijatelj tu". I Tuchel je stao na stranu 35-godišnjeg Brazilca, te je čelnicima kluba poručio da su Alvesov entuzijazam i iskustvo od velike važnosti za ekipu.

Top Komentari

meho
Pare, pare, pareee. Pare ljude kvare.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi