U Plavom salonu se sutra obraća i prvi čovjek Željezničara

Najava meča sa FK Sarajevo

U Plavom salonu se sutra obraća i prvi čovjek Željezničara

S. Mlaćo
Nogometaši Željezničara u srijedu igraju vječiti derbi protiv Sarajeva.

Susret na stadionu Koševo igra se od 20:30 sati, a sutra će u Plavom salonu biti održana press konferencija kao najava samog meča.

Kao što je to i običaj, medijima će se obratiti šef struke Tomislav Ivković, te jedan od prvotimaca, a ovaj put na press konferenciji će se pojaviti i predsjednik kluba Nazif Hasanbegović.

Zbog čega će se obratiti i Hasanbegović pred derbi, nije poznato, no sigurno da će mediji imati šta da pitaju i prvog čovjeka kluba sa Grbavice.

Nejasan je prije svega statusa Semira Štilića za kojeg su čelnici kluba sa Grbavice najavili u proteklim danima da će se priključiti ekipi i da je dogovor skoro postignut.

Na press konferenciji poslije Veleža mediji su Ivkovića pitali i za status mladog trojca Faruk Duraković, Hasan Jahić, te Hamza Gasal koji svoje mjesto ne pronalaze ni među 18 igrača. Hrvatski stručnjak kazao je da navedeni trenutno nisu u njegovim planovima.

Zanimljivo da je na Grbavici otpisan i Ognjen Stjepanović, iako je struka tima sa Grbavice tokom priprema odlučila da ga zadrži i sa istim potpisala ugovor.

Ivković je nešto kasnije otpisao Stjepanovića, a u subotnjem duelu pred 10.000 navijača priliku nije dobio ni iskusni Samir Bekrić koji je posljednji zvižduk dočekao pored četvrtog sudije čekajući izmjenu, no to se nije desilo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bekrić sigurno nije zaslužio takav status, u čemu su složni svi na Grbavici, pa i armija navijača. Na kraju je iskusni vezista i dobio aplauze publike, što dovoljno govori koliko ga navijače poštuju i cijene.

Sutrašnja press konferencija zakazana je za 11 sati u Plavom salonu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi