U Premijer ligi manji broj stranaca od naredne sezone?

Za bolje bh. fudbala

U Premijer ligi manji broj stranaca od naredne sezone?

A. Beganović

Od naredne sezone premijerligaški klubovi maksimalno bi u zapisniku mogli imati četiri igrača sa stranim državljanstvom.

Iako se od ove sezone Premijer liga igra sa manjim brojem klubova nego što je bilo ranije, kvalitet fudbala se nije podigao, a rijetki su klubovi koji priliku pružaju igračima iz vlastitog omladinskog pogona. Uglavnom se oslanjaju na iskusnije bosanskohercegovačke, te igrače iz inostranstva kojih čak šest može biti u zapisniku za jednu utakmicu.

Međutim, pravilo o broju stranaca koje nije donijelo ništa dobro bosanskohercegovačkom klupskom fudbalu moglo bi biti promijenjeno, odnosano kako SportSport.ba saznaje iz Komiteta za takmičenje su predložili Izvršnom odboru da od naredne sezone maksimalan broj stranaca u zapisniku bude četiri.

"Predložili smo da se smanji broj stranaca, no konačnu odluku ne donosi Komitet za takmičenje. Izvršni odbor donosi odluke po tom pitanju", za SportSport.ba je istakao predsjednik Komiteta za takmičenje, Rudolf Marić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, prije dva mjeseca odluku o smanjenju broja stranaca sa šest na četiri donio je i Fudbalski savez Srbije koji je na taj način može se slobodno reći stao u zaštitu domaćih igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi