U Premijer ligi se dugo mučio sa minutažom, a danas postiže eurogolove u Poljskoj
(Foto: Screenshot) Kožulj je jučer postigao drugi gol u ovoj sezoni poljskog prvenstva, a uz dva gola 24-godišnji bh. veznjak je do sada upisao i četiri asistencije.

Bomba Zvonimira Kožulja protiv Legije

U Premijer ligi se dugo mučio sa minutažom, a danas postiže eurogolove u Poljskoj

Bh. fudbaler Zvonimir Kožulj iz utakmice u utakmicu pruža sjajne partije u poljskom šampionatu, a jučerašnju je začinio fantastičnim pogotkom.

Njegov Pogon Szczecin je jučer sa 2:1 savladao Legiju iz Varšace, a Kožulj je postigao drugi gol svoje ekipe i to fantastičnim udarcem sa distance u 76. minuti.

Bio je to njegov drugi gol u ovoj sezoni poljskog prvenstva, a uz dva gola 24-godišnji bh. veznjak je do sada upisao i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Kožulj je u BiH od 2012. do 2016. godine bio član Širokog Brijega, ali iako veliki talenat dugo je čekao na pravu priliku. Tako je boravio i na posudbama u Vitezu, u kojem se također nije naigrao, i Branitelju. Prije dvije godine ga je Šiorki prodao Hajduku, a Hajduk ovog ljeta Pogonu.

Zvonimir Kožulj je nastupao omladinske selekcije naše zemlje, a upisao je i jedan nastup za A reprezentaciju, na Kirin kupu 2016. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi