U Prijedoru žele prve premijerligaške bodove

U nedjelju će ugostiti Široki Brijeg

U Prijedoru žele prve premijerligaške bodove

S. Mlaćo

Nogometaši Rudara upisali su porazom u prvom kolu Premijer lige naše zemlje.

Sada ih očekuje duel sa Širokim Brijegom koji se igra u nedjelju sa početkom u 17 sati.

Prijedorčani se pred svojim navijačima nadaju prvim bodovima.

"Očekuje nas još jedna teška utakmica, kao što je i svaka u Premijer ligi BIH, i moramo pristupiti maksimalno ozbiljno. Pratio sam ekipu Širokog Brijega, koja je po meni, uz Borac, jedna od najkvalitetnijih u Bosni i Hercegovini. Posjeduju mlad tim, svi igrači se izuzetno dobro kreću bez lopte, agresivni su, i ukoliko ‘uzmu’ loptu, mogu nam napraviti problem. Moraćemo biti dobro postavljeni na terenu, igrati sa idejom, a naša ideja je da mi imamo loptu, da ne dozvolimo protivniku da se razmaše. Pokušaćemo uspostaviti kontrolu, zadati ritam, i strpljivo graditi naše napade, da se ne bismo trošili tražeći posjed. Trošenje igrača u odbrani doprinosi dodatnoj nervozi. Mi trenutno imamo problem sa realizacijom, ali radimo na tome iz treninga u trening. I u prošloj utakmici smo stvorili nekoliko šansi, nismo ih iskoristili, i uslijedila je kazna.
Očekujem dobar pristup igrača, da ćemo popraviti naše greške iz prethodnog kola, te da ćemo pred našim navijačima pokazati da vrijedimo, i da idemo naprijed", kazao je šef struke Rudara Nikica Milenković.

O očekivanjima je govorio i prvotimac Nikola Mandić.

"U goste nam dolazi jedna disciplinovana ekipa, sjajan spoj iskustva i mladosti, ekipa koja ima i glavu i rep. Mislim da su trenutno najopasni tim u tranziciji u ligi. Ipak, mislim da ćemo se u nedjelju mi pitati. Ako budemo pravi, sa pravim pristupom, mi ćemo sami sebi krojiti sudbinu. Ne smije nam se ponoviti loše poluvrijeme sa dosta grešaka, kao prvo u prethodnom kolu u Tuzli. Mi ćemo svakako dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat pred našim navijačima.”

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, dva meča Premijer lige igraju se sutra, a tri u nedjelju.

Susret Zrinjskog i Veleža je odgođen.

Promo

Top Komentari

Manager
Mlaćo daj nam izvali ko je ova portparolka ili reci Čauševiću ili Šljivaku, njima je to čas posla momci su doktori za ženske instagrame i sl. :D
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi