U Realu tvrde: Luka Dončić nam i ne treba

Može i iz sobe da gađa

U Realu tvrde: Luka Dončić nam i ne treba

E. Škorić

Luka Dončić blista iz utakmice u utakmicu i sada je skoro pa sigurno da će ovaj 18-godišnji Slovenac biti prvi pik na nadolazećem NBA Draftu.

Dončić je protiv Barcelone igrao tek toliko da Real Madrid ostvari pobjedu, a potezi koje je radio oduševljavali su publiku, prisutne skaute, igrače jedne i druge ekipe.

Njegovi prodori, trojka sa vlastite polovine, asistencije... Prosto da čovjek ne povjeruje da neko sa 18 godina može da radi takve stvari u mečevima poput Real - Barcelona ili Real - Fenerbahče.

A zanimljiva je šala koja se pojavila među navijačima Real Madrida, koji su poručili: "Luka ne treba da dolazi na naše utakmice. On može da pogađa iz vlastitog stana".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naravno, aludiraju na trojku protiv Barcelone kada je pogodio s koša na koš. U međuvremenu, izvještaji tvrde da su ga protiv Bartcelone pratili iz Philadelphije, Phoenixa, LA Clippersa, Orlanda, Dallasa, Washingtona...

Bit će pomama za Dončićem, blago onom ko se izbori za prvi pik jer vjerovatno neće propustiti priliku da potpiše ugovor s možda najboljim košarkašem svih vremena jednog dana.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi