U Rudaru zadovoljni nakon Medulin Cupa

Poraženi u finalu od Radnika

U Rudaru zadovoljni nakon Medulin Cupa

S. Mlaćo

Prijedorski Rudar sjajno se predstavio na Medulin Cupu. Prijedorčani su u finalu poraženi od bijeljinskog Radnika 1:0.

Presudio im je Stefan Janjić pogotkom pred sami kraj meča.

Igor Janković, trener Rudara, je ipak zadovoljan.

"Odigrali smo jako kvalitetnu utakmicu. Mislim da nismo zaslužili da izgubimo. U drugom poluvremenu smo stvorili nekoliko šansi za gol međutim nedostajalo je mirnoće u završnici. Primili smo taj pogodak u poslednjim minutama meča uslijed nesmotrenosti mladih igrača u odbrani, i nažalost, ostali bez prvog mjesta. Rezultat nam nije bio prioritet, te je teren osjetilo mnogo mladih igrača od kojih su neki i juniori. Odigrali su dobro. Bitno je da su dobili svoju šansu da se okušaju u jednoj jakoj utakmici, jer svako ovakvo iskustvo će ih približiti igrama u ’top’ seniorskoj konkurenciji", kazao je Janković.

Rudar je prvi dio sezone u Prvoj ligi RS okončao na drugom mjestu sa 27 osvojenih bodova, osam manje u odnosu na jesenjeg prvaka Krupu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Upravo ova dva tima će odmjeriti snage na otvaranju nastavka sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi