U Rusiji navijači mogu na tribine

Ruska fudbalska federacija

U Rusiji navijači mogu na tribine

Ruska fudbalska federacija je potvrdila da će ograničenom broju navijača biti dozvoljen ulaz na stadione nakon što se sezona Premier lige konačno nastavi - 21. juna.

Vlasti su dozvolile Ruskoj fudbalskoj federaciji da sezonu nastavi uz navijače, nakon što je otkriveno da nekolicina klubova već ima velike finansijske poteškoće zbog prekida takmičenja izazvanog pandemijom koronavirusa, a da bi nastavak bez navijača dodatno pogoršao već tešku situaciju.

U prvoj fazi, odmah po startu takmičenja, klubovi će moći "prodavati" samo 10% od ukupnog kapaciteta stadiona.

Na klubovima je da odluče kako će raspoređivati navijače na stadionima, što uveliko zavisi i od kapaciteta istih. Razlike su velike, tako je kapacitet stadiona Zenita skoro 70.000, dok stadion Orenburga može oko 7.500 gledalaca.

Bilo kako bilo, fudbal u Rusiji se vraća s navijačima, a vjerovatno će postepeno limit od 10% kapaciteta biti korigovan.

Treba dodati da je u Rusiji epidemiološka situacija i dalje loša, ali to očigledno neće uticati na najavljeni nastavak fudbalskog šampionata.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi