Rusi kreću 21. juna!

Nastavlja se Premier liga

Rusi kreću 21. juna!

Epidemija novog koronavirusa je u proteklom periodu "buknula" u Rusiji, međutim planovi za nastavak fudbalskog šampionata nastavljaju ići svojim tokom.

I ruska Premier liga je prekinuta polovinom marta, da bi se ubrzo nakon prekida pojavile informacije da bi se mogla nastaviti krajem maja.

Pauza je ipak produžena, pa se počelo špekulisati u 21. junu kao datumu potencijalnog nastavka sezone. I čini se da će se ovakav scenarij obistiniti.

Naime, ruska Premier liga je danas potvrdila da se sezona nastavlja 21. juna. Također, odlučeno je da će u utakmicama ostatka sezone timovi imati pravo na po pet izmjena.

Ruski šampionat je prekinut nakon 22 odigrana kola, osam kola prije kraja.

U trenutku prekida prvi na tabeli je bio Zenit sa devet (50) bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Lokomotiv i trećeplasirani Krasondar.

Top Komentari

Ne znam koga to interesuje BiH za nogometno prvenstvo u Rusiji.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi