U Sarajevo stigao na odmor pa potpisao za Željezničar: "Tri trenera za osam mjeseci"

Na Grbavici se nije naigrao

U Sarajevo stigao na odmor pa potpisao za Željezničar: "Tri trenera za osam mjeseci"

A. Čaušević

Dok je prvi čovjek Željezničara bio Senad Misimovićem Plavi su dosta lutali u sportskom segmentu. Na Grbavici su se često mijenjali treneri, ali i igrači. 

Jedan od brojnih koji su stigli u Željezničar za vrijeme Misimovićeve ere bio je i Mirza Halvadžić. Nekadašnji omladinski reprezentativac Švedske član sarajevskog tima je bio od januara do oktobra 2016. godine.

U razgovoru za švedske medije prisjetio se kako je došlo do njegovog dolaska na Grbavicu. Kako kaže sve je počelo njegovim dolaskom na odmor u Sarajevo.

"Budući da imam malo rodbine u Sarajevu, tamo sam bio na odmoru. Ne znam kako je došlo toga, ali u glavi mi se se 'posadilo' sjeme koje je raslo. Potpisao sam ugovor nakon što sam raskinuo s Norrkopingom", kazao je Halvadžić za Expressen.

"Bio sam mlad, želio sam da igram. Razmišljao sam o promjeni sredine da isprobam nešto novo".

"Za osam mjeseci sam promijenio tri trenera. To nije bilo optimalno. U prijelaznom roku u kojem sam ja stigao došlo je osam novih igrača, a na ljeto još osam. Bilo je zanimljivih utakmica za igrati i steklo se iskustvo u fudbalskom smislu, te godine su na čelu bili novi ljudi."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kao što sam rekao tri trenera za osam mjeseci. Ustvar bili su četiri. Jedan je postavljen kao zamjena i vodio je tim u samo jednom meču", dodao je 24. godišnjak.

Halvaždića su na Grbavici trenirali Edis Mulalić, Miloš Kostić i Slavko Petrović. U jedinom od četiri nastupa kada je odigrao svih 90 minuta na klupi Plavih je sjedio Haris Alihodžić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi