U Sarajevu preminuo Fuad Krvavac

U 67. godini života

U Sarajevu preminuo Fuad Krvavac

S. Mlaćo

Doajen bosanskohercegovačkog sportskog novinarstva Fuad Krvavac iznenada je preminuo sinoć u Sarajevu, u 67. godini života.

U Sarajevu je završio Mašinski fakultet, gdje je i magistrirao, ali je sportsko novinarstvo, ipak, bila i ostala njegova najveća ljubav.

Krvavac je novinarstvom počeo da se bavi 1968. godine. Prve tekstove objavio je u zagrebačkim Sportskim novostima, a najveći dio karijere proveo je u sarajevskim dnevnim listovima, Oslobođenju i Večernjim novinama. Pisao je za AS, dnevni list Sport marker, te portale Klix i Sportdc.

 Tokom radnog vijeka izvještavao je sa mnogih nogometnih utakmica širom svijeta.

 Bio je prvi glasnogovornik Nogometnog saveza BiH, a godinama je bio stalni dopisnik UEFA-e iz naše zemlje.

 Kao dugogodišnji hroničar nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, pratio je njeno formiranje, ali i mnoge  historijske utakmice, počevši od prve zvanične sa Grčkom u u Kalamati, Hrvatskom u Bologni, preko Brazila, Malezije do Danske, Rumunije, Litvanije...

 Bavio se fotografijom, a učestvovao je u izradi nekoliko knjiga iz mašinske i novinarske struke.

 

Radio je u Željeznicama FBiH gdje je i dočekao penziju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi