"U Savezu su bili zatečeni, a ja sam u isto vrijeme tužan i ponosan"
Najuspješniji bh. selektor jasan: Nisam tu sto posto i nije fer da ostanem

Sakib Malkočević napustio klupu kadetske reprezentacije BiH

"U Savezu su bili zatečeni, a ja sam u isto vrijeme tužan i ponosan"

S. Mlaćo

Sakib Malkočević više nije selektor kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Naš najuspješniji selektor i čovjek koji nam je sa mladim nadama donio mnogo radosti u proteklim godinama odlučio je napustiti kormilo reprezentacije.

Razlozi su zdravstvene prirode, a Malkočević je za SportSport.ba potvrdio da je odluku saopćio čelnicima Saveza. Ističe da ne može sto posto biti u poslu i da je to razlog odlaska.

"Jučer sam se čuo sa predsjednikom Begićem i Bakovićem, te Elmirom Pilavom i njima sam saopćio da zbog zdravstvenih problema nisam u mogućnosti da nastavimo saradnju. Nije to hvala Bogu ništa kritično, ali ne mogu biti sto posto unutra. Odlučio sam da se više posvetim svom zdravlju i svojoj porodici", priča Malkočević na početku razgovora za SportSport.ba.

Priznaje da su u Savezu bili veoma iznenađeni. Malkočević je naš najuspješniji selektor i njegovu pravu zamjenu će biti teško pronaći.

"Bili su na putu nabrojani osim Begića, te smo dogovorili da ćemo razgovarati kada se vrate. Nadam se da će naš razlaz biti onakav kakav smo imali odnos i nema razloga da ne bude tako. Moja odluka je konačna, a oni su bili zatečeni. Žao im je, ali shvataju moju situaciju. Opet ponavljam, ne mogu biti sto posto unutra, te nije korektno prema Savezu i državi da sam na toj poziciji. Nadam se da će me razumjeti, kako smo se razumjevali sedam i pol godina na koje sam zaista ponosan. Drago mi je što sam bio dio Saveza i predstavljao isti na ovakav način. Hvala komitetu na čelu sa Ivicom Osimom koji je bio tu kada sam došao, zatim predsjedniku Begiću, Bakoviću, Pilavu, Džemidžiću, te Denijalu Piriću čiji sam bio izbor. Pirić mi je vjerovao i nadam se da sam opravdao to povjerenje. Hvala svim ljudima iz Saveza, te u Centru u Zenici. Svi oni mogu vam potvrditi da za sedam godina nisam imao nijednu mrlju i na to sam ponosan. Hvala i Slavici Pecikozi, te mojim pomoćnicima Ratkoviću, Džidiću i Mulaosmanoviću. U te ljude imam povjerenje, oni su veoma kvalitetni, a to su pokazali i rezultati. Hvala i medijima, pratili ste nas i na dalekim gostovanjima, te sam se ja trudio da svima budem na raspolaganju. Ne mogu da ne spomenem Slobodu u kojoj ostajem koordinator omladinskog pogona. Čelnici kluba su mi uvijek izlazili u susret kada su bile reprezentativne obaveze i puno im hvala. Predstavljao sam i Slobodu na taj način veoma uspješno", emotivno priča Malkovičević, te dodaje.

"Došlo je vrijeme da povedem računa o svom zdravlju. Dugo sam razgovarao sa svojom suprugom, djecom, te moram priznati da sam u isto vrijeme tužan zbog odlaska, te ponosan na sve ostvareno. Savezu stojim na raspolaganju u bilo koje doba dana".

Malkočević je čak tri puta sa kadetskom reprezentacijom BiH ostvario plasman na Evropsko prvenstvo, te je 'stvorio' veliki broj igrača za mladu i A selekciju.

Top Komentari

Medo-Brundo
Posteno!
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti