U Schalkeu svjesni da gube Kolašinca

Traže zamjenu

U Schalkeu svjesni da gube Kolašinca

Edmir Škorić

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac od sljedeće sezone trebao bi nastupati u italijanskoj Seriji A, pošto se pored Juventusa u priču uključio i Milan.

Kolašinac je zimus bio jako blizu Juventusu, no ostao je u Schalkeu, s kojim ima ugovor do kraja sezone. Sve su prilike da će napustiti njemački klub, što je priznao i sportski direktor Schalkea Christian Heidel.

"Već smo u potrazi za Seadovom zamjenom, u slučaju da ne obnovi ugovor s klubom. Kada će odlučiti? Vrlo brzo", rekao je Heidel.

Kolašinac je jedan od najboljih bekova u Njemačkoj i mnogi klubovi ga pokušavaju dovesti. U igri su engleski i italijanski klubovi, a sada je aktuelna priča o Milanu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Milanov dvojac Fassone-Mirabelli žele napraviti snažan tim za narednu sezonu i Kolašinac je jedna od njihovih želja, mada treba imati na umu da Rossoneri čekaju da ih preuzme kineska grupacija, a to bi 14. aprila zvanično trebalo da bude završeno.

Mediji u Italiji tvrde da je Milan ponudio Kolašincu četverogodišnji ugovor, a ovaj, kako ima ugovor do ljeta, može već sada da izabere tim i da samo sačeka kraj sezone, a onda bez odštete da napusti Schalke. To najmanje odgovara Schalkeu, ali u njemačkom klubu su već kazali da neće kvariti planove našem reprezentativcu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti