U Širokom Brijegu zgroženi izjavama iz Banja Luke

Šta se dešavalo u Širokom Brijegu?

U Širokom Brijegu zgroženi izjavama iz Banja Luke

Adnan Beganović

Nakon sinoćnjeg revanš susreta polufinala Kupa Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i Borca došlo je i do verbalnih sukoba na tribinama stadiona Pecara. 

Gosti iz Banja Luke su nezadovoljni napustili Pecaru, te su dan nakon susreta u medijskim istupima istakli da su igrači, stručni štab, ali i čelnici kluba bili pod ogromnim pritiskom od strane čelnika Širokog Brijega, ali i navijača ovog kluba.

"Sada sam pročitao izjave koje dolaze iz Banja Luke i mogu vam reći da sam razočaran. Govori se o nekom pritisku pod kojim su bili igrači i čelnici Borca. Svih 90 minuta publika jev navijala za svoj klub i ako je to pritisak, onda su bili pod pritiskom", za SportSport.ba kaže direktor Širokog Brijega Dado Soldo.

Direktor Širokog je u jednom momentu ušao u verbalnu raspravu sa potpredsjednikom Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i jednim od čelnika Borca, Darkom Ljubojevićem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nemam šta kriti, raspravljali smo se, no na tome je sve završilo. Ne bih to mnogo komentarisao jer smatram da za to nema potrebe. Gospodin Ljubojević se nije korektno ponio ni na tribinama, a ni u medijima. Od ničega se pokučava napraviti slučaj, no mi smo kao klub uvijek bili otvoreni, pa će tako biti i ovaj put. Prijeti se disciplisnkom prijavom i mogu samo reći da ćemo kao i uvijek poštovati svaku odluku organa Saveza. Krivo mi je samo što nisu spomenuli da je igrač Borca udario dječaka koji je skupljao lopte, kao i da je jedan nogometaš nakon susreta u lice pljunuo sudiju", dodao je Soldo.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.