U Širokom hvale Čelik i sudiju Zrilića
Širokobriježani u subotu "podbacili" na Bilinom polju

Uzroke poraza vide u lošoj igri

U Širokom hvale Čelik i sudiju Zrilića

Ivan Katalinić, šef stručnog stožera NK Široki Brijeg kazao je danas, dan nakon poraza od Čelika u Zenici (0:3) u 17. kolu Premijer lige BiH, da je pobjeda Zeničana čista kao suza.

„Apsolutno nemamo nikakvih primjedbi na suđenje Roberta Zrilića, ali i atmosfere koja je vladala na Bilinom polju za vrijeme naše utakmice sa Čelikom. Zaista, bili su dobri domaćini, zasluženo pobijedili i ovom priliku svima u Čeliku, ali i njihovim navijačima čestitam zbog osvojena tri boda“, rekao je Katalinić.  

Uzroke poraza u Zenici Katalinić vidi isključivo u veoma lošoj igri svog tima, u utakmici koja je odigrana u izuzetno teškim uvjetima.

„Napravili smo neoprostivo veliki broj grešaka i to je razlog što smo izgubili. Ipak, mislim da je njihova pobjeda od 3:0 malo previsoka. Međutim, Čelikovi igrači odlično su funkcionirali u svim linijama tima. Golove su dali u pravi tren, te nismo imali načina da im se adekvatno suprotstavimo. Čelik definitivno zaslužuje bolji plasman na tabeli. Ukoliko budu igrali kao protiv nas, uvjerena sam da će ekipa trenera Marina Bloudeka u narednim kolima i napraviti značajan pomak ka gornjem dijelu  tabele“, smatra Katalinić.

Široki Brijeg u narednom kolu u hercegovačkom derbiju bit će domaćin lideru Zrinjskom.

„Nema se tu što puno reći. Zrinjski je najbolja ekipa u Bosni i Hercegovini i nezadrživo idu ka osvajanju naslova prvaka. Ipak, na tom putu narednog vikenda pokušat ćemo ih malo usporiti. Nama je utakmica sa Mostarcima od izuzetno velikog značaja. Moramo osvojiti tri boda, kako bi i kroz prvenstvo zadržali šanse za izlazak u Europu. Da bismo to učinili morat ćemo puno bolje igrati nego je bio slučaj u Zenici“, mišljenja je Katalinić. 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.