U Sparsu pred Rim poručuju: "Idemo do kraja"

Spars želi igrati završnicu Eurolige u Madridu

U Sparsu pred Rim poručuju: "Idemo do kraja"

Edmir Škorić

Juniori sarajevskih Sparsa igrat će i ove godine Euroligu, a tim povodom je danas održana konferencija za novinare.

Sparsi su postali redovni sudionik Eurolige, te je jedini klub koji našu zemlju nastupa u ovom natjecanju, a kvalifikacijski turnir igra se od 27. do 29. decembra u Rimu.

BH Telecom će biti “zlatni sponzor” juniorske ekipe Sparsa, a u uvodu press konferencije predstavljeni su uspjesi ovog kluba iz protekle sezone.

Nihad Selimović, predsjednik OKK Spars, prvi se obratio novinarima.

“Ovo je za nas historijski trenutak, potpisivanje ugovora s našom najodgovornijom društvenom kompanijom, koja pomaže kompletan bh. sport. Čast nam je sarađivati sa BH Telecomom i ulazimo s motom ‘Najbolji s najboljima’. U protekle tri godine smo vladari titula. Sparsi su u omladinskim selekcijama u protekle tri godine prvaci BiH. Igrali smo zapaženu ulogu u Euroligi, gdje smo nespretno ispali u polufinalu od Barcelone. Želimo ove sezone napraviti još veći iskorak. Ponosni smo na sve što smo uradili, na naše mlade naraštaje koji će u budućnosti predstavljati važan segment u bh. sportu. OKK Spars je jedan od najznačajnijih karika u radu reprezentativnih selekcija. Ponosni smo i da je u petorci u U21 selekcije, pored Nurkića, četiri igrača Sparsa. Nadamo se da će tako biti u budućnosti”, kazao je Selimović, dodavši:

“Čestitam svim našim trenerima na predanom radu, svim našim igračima koji su napravili historijske rezultate i s reprezentacijom”.

Potom je riječ dao v.d . Izvršnom direktoru Izvršne direkcije za posao u BH Telecomu, Hamdi Katici.

“Neviđeni uspjeh za kratko vrijeme i imponuje onaj slogan ’najbolji s najboljima’. BH Telecom ne trebamo previše predstavljati, znamo šta i koliko daje za razvoj sporta, kulture i svega ostalog. Nastojimo da svoju društvenu odgovornost ispunimo na svaki način. Prijatelji smo svih mogućih selekcija i ova prilika da radimo sa Sparsom je prilika za investiranje za budućnost. Naša budućnost su ova djeca koja na određen način trebaju izvući sve ono dobro iz BiH. Mi ćemo toj djeci pomoći, a realan rezultat bit će prvo mjesto u Evropi, koja god selekcija bude ostvarila taj uspjeh. Popratićemo dugi niz godina jedan ovako uspješan kolektiv. Čestitam za sve ono što je Spars uradio i želim puno uspjeha u budućem radu”, istakao je Katica.

Trener juniorskog tima OKK Spars Mirza Trnka:

“Sljedeće sedmice putujemo za Rim gdje imamo velike ambicije. Proteklih pet mjeseci se spremamo za taj turnir i sve smo uradili da što bolje dočekamo turnir. U zadnjih desetak dana igrali smo veoma jake utakmice s najjačim protivnicima u regiji kako bismo vidjeli gdje se nalazimo. Imamo visoke ambicije u Rimu, pogotovo nakon dobro odigranih utakmica protiv renomiranih ekipa. Očekujemo dobar rezultat i plasman u Madrid”, izjavio je Trnka.

Edin Atić je juniorski reprezentativac BiH i jedan od glavnih igrača Sparsa, te kapiten tima.

“Sigurno da imamo dobru ekipu, odlične igrače i možda i bolju nego prije dvije godine. Idemo u Rim, idemo do kraja i trebat će nam malo sreće da se plasiramo u Madrid”, riječi su Atića.

“Tek kada smo došli u London i kada smo ušli u dvoranu od 20.000 mjesta, kada smo pogledali ekipe koje se tu nalaze, shvatili smo koliko smo napravili. Kada smo pogledali omladinski tim Francuske i njihov staff od 35 ljudi, uplašili smo se. Kada smo ih pobijedili, nismo ni sami bili svjesni toga. Sada mislimo da smo iskusniji i zreliji i da možemo napraviti taj iskorak. Tada smo imali tri dobra igrača kao što su Nikolić, Buza i Šalić, a sada imamo mnogo kompaktniji tim", dodao je još Selimović, koji je predstavnicima BH Telecoma uručio simboličan poklon, uokvireni dres Sparsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.