U Srbiji ograničen broj stranaca

Odluka donešena radi mladih fudbalera

U Srbiji ograničen broj stranaca

Adnan Beganović
Teme:

Čelni ljudi srbijanskog fudbalskog saveza donijeli su odluku kojom se ograničava broj stranaca u tamošnjim fudbalskim ligama.

Tako će od ove sezone u najelitnijem rangu takmičenja moći igrati samo pet fudbalera bez srbijanskog pasoša, dok će se od naredne sezone taj broj smanjiti na četiri.

U drugoj srbijanskoj ligi od ove sezone broj stranih fudbalera u klubovima je ograničen na dva, dok u trećoj ligi i onima ispod nje, niti jedan stranac neće imati pravo nastupa.

„Donijeli smo ovu odluku kako bismo omogućili mladim srbijanskim fudbalerima što bolji razvoj i priliku za napredak te demonstraciju vlastitog talenta“, rekao je alfa i omega srbijanskog fudbalskog saveza Tomislav Karadžić.

Veoma bitno je napomenuti da se novi zakon ne odnosi na broj igrača u trenažnom procesu, odnosno, klubovi mogu imati koliko god hoće stranaca ali nastupati mogu samo petoricu u elitnom rangu i dvojicu u drugoj ligi.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.