U Srebreniku itekako mogu da žale, Budućnost i dalje neporažena
Gradina je imala 1:0, igrača više, dvije velike šanse i na kraju je osvojila samo bod, što je svakako nedovoljno Srebreničanima nakon svega što se dešavalo, a i Budućnost im je sada predaleko otišla

Gradina nije uspjela pobijediti

U Srebreniku itekako mogu da žale, Budućnost i dalje neporažena

Edmir Škorić

U derbiju devetog kola Druge lige FBiH - grupa Sjever Gradina i Budućnost su u Srebreniku remizirali rezultatom 1:1.

Očekivali su svi u Srebreniku da će gosti večeras doživjeti prvi poraz i da će se tako Gradina vratiti u život i u igru za prvo mjesto, ali ni igrač više dobar dio meča nije na kraju pomogao Srebreničanima.

Iako Gradina nije djelovala sigurno u prvih 20-ak minuta, uspjela je da dođe do gola. U 19. minnuti je dosuđen penal, a Adnan Likić je bio siguran realizator za slavlje domaće publike.

Gosti iz Banovića su čitavo drugo poluvrijeme igrali s igračem manje jer je Sulejmanović dobio direktan crveni zbog navodnog napada na jednog domaćeg igrača.

Imali su Andrić i Derdemez stopostotne šanse, nisu ih iskoristili, pa je uslijedila kazna. Dedić je rastužio u 65. minuti Gradinu, a Budućnost ostavio neporaženu na vrhu.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Budućnost ima 21 bod i omjer 6-3-0, dok je Gradina zasad skupila samo 12 bodova i u sredini je tabele, mada su očekivanja i ambicije bile daleko veće prije početka sezone. Ipak, nekoliko slabih partija i neočekivanih kikseva Gradinu su smjestili tu gdje se sada nalazi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti