U subotu futsal spektakl u Mostaru

Mostar SG dočekuje Centar

U subotu futsal spektakl u Mostaru

Nakon dugo vremena zaljubljenici u futsal iz Mostara imat će priliku uživati u poslastici kakva je duel najboljih prošlosezonskih bh. klubova, Mostar SG Staklorada i Centra.

I jedan i drugi tim na otvaranju sezone ostvarili su po četiri trijumfa, što svakako predstojećem derbiju daje dodatnu draž. Atmosfera u mostarskom timu je na nivou, a igrači iza kojih je pakleni mjesec nadaju se pobjedi nad velikim rivalom. Dobra uvertira za derbi bila je sinoćnja pobjeda nad Leotarom na domaćem terenu. 

Predsjednik Amel Bajgorić zadovoljan je izdanjem na pomenutoj utakmici.

"Potvrdili smo da smo u ovom trenutku kvalitetniji od Leotara koji je Mostar došao s ciljem da se nadigrava. Na vrijeme smo riješili pitanje pobjednika, utakmicu smo u miru priveli kraju, te priliku za igru u finišu pružili igračima koji su dosad manje igrali", kaže Bajgorić.

I sam s nestrpljenjem čeka na meč protiv Centra.

"Predstojeći derbi je sudar divova i šampiona. Respektujemo Centar i sve ono što su dosad postigli na domaćoj i međunarodnoj sceni, a naš cilj je da ih u subotu, kao i proljetos u Sarajevu pobijedimo i osamimo se na liderskoj poziciji. Čeka ih topla dobrodošlica i istinski se nadam da će meč proteći u duhu sporta, onako kako dolikuje klubovima kakvi su Mostar SG i Centar", dodao je Bajgorić.

Bez sumnje, mostarska publika će tribine dvorane u SRC Midhat Hujdur – Hujka i ovog puta do kraja ispuniti. Ulaz na utakmicu je besplatan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi