U subotu novi test za Radnik, Žižović zadovoljan pripremama

Bijeljinci na Zlatiboru

U subotu novi test za Radnik, Žižović zadovoljan pripremama

Dosta visoke temparature i naporan rad obilježile su dosadašnji tok priprema fudbalera Radnika na Zlatiboru.

Nakon bazičnog dijela Bijeljnci su akcenat stavili na uigravanju linija, slijede i pripremne utakmice u kojima će ''Plavi'' tempirati svoju formu.

Već u subotu izabranici Mladena Žižovića imaće i prvu provjeru, a protivnik je član Super lige Srbije Radnik iz Surdulice.

"Vrijedno radimo i pravo je zadovoljstvo voditi ovakvu ekipu Radnika, gdje vlada dobra atmosfera i mukotrpan rad. Zlatibor nam pruža odlične uclove da se dobro spremimo za prvo predkolo kolo UEFA lige Evrope, gdje se u Banja Luci sastajemo sa Spartakom iz Trnave. Za sada je najbitnije da nemamo povrijeđenih igrača obzirom da su pripreme jake i dosta iscrpljujuće, te da pripreme teku onako kako smo i planirali. Slijedi utakmica protiv Radnika iz Surdulice gdje ćemo dati šansu svim igračima koji su željni dokazivanja i koji posjeduju takmičarski duh. Želimo da radimo i da iz tog kvalitetnog rada napravimo dobar rezultat. Jedina istina je da se ne živi od minule godine i minulih rezultatata, trebamo postaviti nove ciljeve a za tako nešto treba vrmena i truda, a nagrada uvijek dođe na kraju", rekao je trener Radnika Mladen Žiović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pripemama na Zlatiboru i radom zadovljan je kapiten Velibor Đurić koji kaže, da drugu fazu priprema igrači odrađuju besprekorno i odolijevaju svim naporima koji su pred njima.

"Igrači pokazuju ogroman voljni momenat da obave sve zadatke, izuzetno su motivisani kao i cijeli stručni štab na čelu sa trenerom Mladenom Žižovićem. Dajemo sve od sebe da što spremniji i uigraniji dočekamo prvo kolo kvalifikacija za UEFA ligu Evrope. Mladi igrači kao i oni što su došli, odlično se uklapaju u sistem trenera Žižovića, ali za sada samo razmišljamo o tome da se dobro spremimo kako bi pokazali da naš izlazak na evropsku scenu nije ni malo slučajan", kaže kapiten Velibor Đurić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi