U subotu stiže Realova nova "sedmica"
Real je mladog fudbalera platio 45 miliona eura (Foto: EPA)

Brazilac konačno potpisuje

U subotu stiže Realova nova "sedmica"

Midhat Šljivak

Madridski Real prodao je Cristiana Ronalda, a već tokom vikenda bi u glavni grad Španije trebao stići momak koji bi trebao preuzeti dres sa brojem sedam.

Mladi Brazilac Vinicius Junior najavljen je kao nova velika stvar brazilskog fudbala, a Kraljevi su ga kupili još prošlog ljeta od Flamenga za 45 miliona eura.

Vinicius bi službeno trebao biti predstavljen u subotu. Pretpostavlja se da će on biti nova sedmica kluba, a od njega u Madridu imaju ogromna očekivanja.

"Ispred mene je novi izazov kojeg kao vrlo mlad moram prijeći. Neka me Bog blagoslovi i bez sumnje ovo je najveći san, ali najveći izazov u karijeri. Ni u najboljim snovima nisam mogao sanjati da ću imati ovakav start karijere", rekao je mladi fudbaler.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vinicius danas puni 18 godina i stekao je pravo potpisa ugovora, a ostaje nam da vidimo kako će se prilagoditi evropskom fudbalu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije