U subotu veliki kantonalni derbi Borca i Sloge

Spektakl u Turbetu

U subotu veliki kantonalni derbi Borca i Sloge

Samir Mlaćo

Utakmica RK Borac Absolute group -MRK Sloga koja je na programu u subotu 14.10.2017 u 18:00 u dvorani u Turbetu izaziva veliku pažnju ljubitelja rukometa.

Naime, obje ekipe su odličnoj formi i žele plasman u Premijer rukometnu ligu BiH. Nakon tri odigrana kola obje ekipe imaju maksimalan učinak.

Godinama je rukomet u Travniku bio u sjeni nogometa, no od ove sezone situacija se promijenila. Bivši prvaci BiH uz podršku novih sponzora na čelu sa Absolute group na čijem čelu je Nihad Selimović, ne znaju za poraz u novoj sezoni Prve lige FBiH. U prošlom kolu Travničani su slavili na Ilidži protiv Igmana 25:36 i očekuje se da dvorana u Turbetu bude dupke puna.

Ulaznice za ovaj meč se već nalaze u prodaji, a vrijedi istaći da je dolazak u Turbe najavio i veliki broj navijača iz Gornjeg Vakufa Uskoplja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi