U Turskoj bez Amerikanaca?

Uoči SP za košarkaše

U Turskoj bez Amerikanaca?

Adnan Beganović

Predstavnik američke košarkaške organizacije Jerry Colangelo rekao je da SAD žele da učestvuju na SP u Turskoj, ali da će "pratiti razvoj događaja u regionu".

Amerikanci važe za prve favorite takmičenja u Turskoj, koje počinje 28. augusta, ali je Colangelo rekao da je moguće i da tim neće doći zbog političke situacije. "Ako se desi nešto što bi zaista promijenilo naš položaj, onda bismo uradili ono što moramo da uradimo", rekao je predsjednik USA Basketballa.

Odnosi između Turske i Izreala zaoštrili su se ove nedjelje, pošto je devetoro ljudi poginulo kada su izraelski specijalci napali flotilu od šest brodova s humanitarnom pomoći za pojas Gaze u međunarodnim vodama.

Na brodovima je bilo oko 700 aktivista, među kojima 400 Turaka, koji su pokušavali da probiju izraelsku i egipatsku pomorsku blokadu Gaze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti