U utorak sastanak Slobode i Mujagića: "Ne želim da ovo bude samo jedna prolazna stanica"

Spreman ostati na Tušnju

U utorak sastanak Slobode i Mujagića: "Ne želim da ovo bude samo jedna prolazna stanica"

E. Škorić

Abid Mujagić postao je slobodan igrač, ali već u utorak će sjesti za pregovarački stol sa vodstvom Slobode.

Mujagić je poput mnogih igrača na raskrsnici, ali uvjeren da bi mogao nastaviti karijeru na Tušnju. On će u utorak razgovarati s klubom i ako obje strane budu saglasne, uslijedit će produženje saradnje.

"Ukoliko se uspijemo dogovoriti, mogao bih i naredne sezone biti igrač Slobode. Meni je lijepo u Tuzli, tu sam dobro prihvaćen i za kratko vrijeme sam stekao puno prijatelja. Korona je došla baš u trenutku kada sam trebao da pokažem najbolje od sebe, jer sam zdrav prošao pripreme i dočekao nastavak sezone. Nažalost, ovo nas je prekinulo, ali želio bih da ostanem, da ostavim dobar dojam i da to ne bude tek jedna prolazna stanica u mom životu", kazao je Mujagić za SportSport.ba.

"Ostaje u utorak da sjednemo, da razgovaramo i da pokušamo postići dogovor oko uslova. Nemam ništa protiv da nastavimo zajedno ja i Sloboda".

Ima li upita?

"Upita uvijek ima, ali iskreno samo želim da nakon svega ovoga budem tamo gdje ću redovno da igram i gdje mogu da se vratim u formu", dodao je ofanzivac Tuzlaka.

Dvadesetšestogodišnjak je upisao 18 nastupa u Premijer ligi i dva u Kupu, a u BiH je još igrao za Zrinjski, Mladost DK, Zvijezdu Grdačac i Goražde. Igrao je godinama u Čepkoj, a u jednom trenutku je bio i u Interu iz Zaprešića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim Mujagića, ugovori ističu i Ameru i Almiru Bekiću, Irfanu Fejziću, Nikoli Lakiću, Adnanu Goluboviću, Asimu Muratoviću, Harisu Hajdareviću, Amaru Nišiću, Tonyju Livančiću, Saidu Husejinoviću... Stoga, pred čelnicima Slobode je puno posla kako bi selektirali ekipu za narednu sezonu.

Abid Mujagić
Abid Mujagić FK Sloboda FK Sloboda Pozicija: FW

Statistika

17 nastupa
3 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
3 asistencija
1 golova
Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

senad035
I treba momak da ostane
2 0
MostarskiiRambo
Treba i Slobodu baciti u Fedralnu, ne bi stetilo.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi