U Valladolidu svjesni greške, spremni na kaznu La Lige

Pogriješili su

U Valladolidu svjesni greške, spremni na kaznu La Lige

Edmir Škorić

Predsjednik Valladolida Carlos Suarez svjestan je da njegov klub može da bude kažnjen zbog lošeg travnjaka.

Valladolid je u subotu izgubio od Barcelone s 1:0, a Katalonci su bili frapirani zbog katastrofalnog travnjaka kojeg je domaćin samo nekoliko dana ranije postavio.

„Mislili smo da će stanje terena biti bolje nego što je bilo i da se neće raspadati toliko. To je bila naša odgovornost i ukoliko nam bude izrečena kazna, biće pravedna. Kada postavljate travu, čak iako je dobrog kvaliteta, može tako nešto da se desi, iako stvarno nismo mislili da će biti u tolikoj meri. Imali smo ograničeno vrijeme da sredimo teren jer smo sredinom juna izborili plasman u Primeru i mislili smo da ćemo biti spremni na vrijeme", kazao je prvi čovjek novog člana La Lige.

Iz Barcelone su se nakon meča žalili, pa ostaje da vidimo hoće li vodstvo La Lige na kraju kazniti Valladolid i na koji način.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi