Rakitić: Odlučio sam da ostanem u Barceloni

Odbio PSG

Rakitić: Odlučio sam da ostanem u Barceloni

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć uz dosta muke došla do pobjede u gostima protiv Valladolida sa minimalnih 1:0.

Katalonci su bili veliki favoriti, ali su do nova tri boda došli teže od očekivanog. Jedini gol za goste sredinom drugog poluvremena postigao je Ousmane Dembele koji je je pokazao još jednom da Ernesto Valverde može ozbiljno računati na njega ove sezone.

Ipak, jedan od lošijih sinoć bio je Ivan Rakitić koji se našao na udaru navijača Barce zbog loše igre. No, treba reći i to da je teren bio u katastrofalnom stanju što je znatno otežalo igru za igrače oba tima, a posebno vezne fudbalere.

Rakitić je već danima u centr pažnje jer se špekuliše o njegovom odlasku iz Barcelone nakon što je PSG poslao ponudu. Vjerovatno je i to bio razlog nešto lošije igre protiv Valladolida, a nakon meča hrvatski igrač je odlučio stati u kraj špekulacijama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Mogu vam samo reći da ostajem u Barceloni. Meni je čast što mogu braniti ovaj grb jer je ovo najbolji klub na svijetu. Istina je da sam imao neke ponude i odluka nije bila lagana. Ipak, najvažnije je da ostajem i da je moja porodica veoma sretna u Barceloni", rekao je Rakitić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi