U Wolfsburgu uvjereni: Džeko ostaje!

U Wolfsburgu uvjereni: Džeko ostaje!

Nakon što je u ponedeljak navečer istekla klauzula prema kojoj svaki klub koji želi otkupiti ugovor Edina Džeke za 40 miliona eura, menadžer Wolfsburga Dieter Hoenes je uvjeren kako će reprezentativac BiH ostati u ovom klubu i narednu sezonu.

"Nakon što je istekao rok od 1. juna mi imamo potpunu kontrolu nad transferom Edina Džeke", kazao je Hoenes, dodavši kako do ponoći 1. juna nije stigla nijedna ponuda za našeg reprezentativca.

Ova činjenica svakako nije usrećila našeg reprezentativca.

"Potpuno je razumljivo da Edin nije sretan zbog ovoga. On je imao želju da promijeni sredinu, ali ponuda nije stigla. Međutim, još jedna sezona u Bundesligi svakako mu neće ništa naškoditi. Također, Wolfsburg će u narednu sezonu sa novim trenerom i promijenjenom ekipom, pa očekujem da ćemo ispuniti Džekine ambicije", rekao je Hoenes.

Hoenes je istakao kako je Wolfsburg odlučan u namjeri da zadrži Džeku.

"Nama je igrač važniji od novca i svakako ćemo gledati da Džeku ostavimo u svojoj ekipi".

Međutim, sem transfera Davida Ville iz Valencije u Barcelonu u Evropi do sada nije sklopljen nijedan veliki transfer, a prelazni rok počinje tek 1. jula. Džeko je zajedno sa Atelticovim Sergio Aguerom sasvim sigurno najbolji napadač na tržištu, pa se nameće logično pitanje koliko će se Wolfsburg zaista moći oduprijeti ponudama bogatih klubova koji budu željeli u svojim redovima vidjeti našeg reprezentativca naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.