U Zadru uhapšen Reno Sinovčić

Po " snazi " odmah uz Zdravka Mamića

U Zadru uhapšen Reno Sinovčić

Hrvatski USKOK je rano jutros u Zadru uhapsio sedam osoba među koji ma se našao i Reno Sinovčić siva emeninencija zadarskog kluba, ali i hrvatskog fudbala opšte.

U trenutku hapšenja Sinovčić je zvanično obavljao ulogu vanjskog saradnika NK Zadra, nezavisnog vijećnika, te je vlasnik televizije Vox, časopisa Vox i Zadarski regional. Pored toga posjeduje ribogojilište i zaštitarsku agenciju.

Reno Sinovčić u Zadru se godinama povezivao s 'podzemljem' i mutnim poslovima, no nakon niza sudskih postupaka nema niti jednu pravomoćnu kaznenu presudu. Još kao sudija se proslavio u sumnjivim utakmicama, između ostalo sudeći finale Kup Hrvatske 30. maja 1999. godine Osijek - Cibalija. Cibalija je vodila do sudijske nadoknade, ali je izgubila na kraju 2:1 sa devet igrača zlatnim golom u produžetku.

Čak je i zagrebački Nacional objavio sadržaj telefonskog razgovora Rene Sinovčića s jednim od tadašnjih direktora NK Croatije, Brankom Ljaljkom, u kojem se utakmica pretposljednjeg kola Croatije i Osijeka u Gradskom vrtu, jedna od presudnih za ishod prvenstva, dogovara tako da će Sinovčić kasnije suditi kasnije finale hrvatskog kupa između Osijeka i Cibalije, gdje bi trebao pobijediti Osijek. To je bila ona famozna sezona u kojoj su po naredbi Franje Tuđmana sudije Šupraha i Krečak oteli naslov Rijeci u posljednjem kolu.

Kasnije je na različite načine upravo Sinovčić povezivan sa gomilom mutnih poslova oko transfera igrača, sumnjivih utakmica, rušenja vodstva HNS-a. Između ostalog Sinovčić je postao najveći pojedinačni dioničar NK Zadar dok je u međuvremenu na različite načine iz istog kluba izvukao
više od četiri miliona maraka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti