U Željezničaru nezadovoljni: Odluka nije u korist fudbala

Nakon što je prekinuto prvenstvo

U Željezničaru nezadovoljni: Odluka nije u korist fudbala

FK Željezničar izrazio je nezadovoljstvo zbog odluke N/FSBiH.

Ranije danas Takmičarska komisija N/FSBIH je predložila da se Premijer liga prekine i da se aktuelno stanje na tabeli prizna kao konačno, a to je u međuvremenu Izvršni odbor ozvaničio.

Za novog/starog prvaka BiH je proglašen FK Sarajevo, dok posljednjeplasirane ekipe na tabeli NK Čelik i FK Zvijezda 09 napuštaju najviši rang takmičenja.

Posljednjih sati stizale su različite reakcije, a putem zvanične stranice oglasio se i FK Željezničar koji je izrazio jasan stav i nezadovoljstvo donesenim odlukama.

"Uprkos svim naporima koje smo učinili i davanju konkretnih rješenja, u skladu s razvojem situacije povodom virusa COVID-19 u našoj državi, smatramo da donesena odluka nije u korist fudbala i sporta u cjelini te da će imati značajne posljedice po fudbal u BiH. Naša želja, i ranije izrečeni stav, o nastavku svih fudbalskih takmičenja u BiH je bio jasan – najtrofejniji bh. klub želio je nastavak odigravanja BH Telecom Premijer lige BiH i Kupa naše zemlje, te da tako na zelenom terenu dobijemo odluke o prvaku, osvajaču Kupa, ekipama koje će predstavljati BiH na evropskoj sceni, kao i o mjestima koja vode u niži rang", navodi se u saopštenju i dodaje:

"Uprkos ukidanju vanrednog stanja u cijeloj državi, pokretanja svih drugih sfera života, ovom odlukom je zadat ozbiljan udarac fudbalu u BIH. Nažalost, mi nismo krenuli putem skoro svih evropskih država i liga iz regije koje su se odlučile za nastavak fudbalskih takmičenja. Ne želimo da mislimo da su na ovakvu odluku uticale neke stvari i interesi mimo sporta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kao legalisti moramo prihvatiti odluku NS/FS BIH, ali smo dužni zbog naših navijača, naših prijatelja, naših sponzora još jednom da kažemo – odluku apsolutno ne podržavamo", poručili su iz Željezničara.

Također, donesena je odluka da se potpuno prekine i takmičenje u Kupu BiH. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ZukaZu
Kakvo saopštenje wtf Pokazali ste želju za nastavkom samo RIJEČIMA, Fudbalski Klub Sarajevo je to pokazao DJELIMA. Jeste li testirali igrače? Hajde sad da nastavimo. A da...niste ih testirali...
11 2
Ende
Sve bih vam povjerovao da ste se barem testirali... ovako, smijesno.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi