U Zenici se okupila juniorska nogometna reprezentacija BiH
Selektor Slaven Musa zajedno sa svojim pomoćnicima na pripremama želi isprobati što više nogometaša

Pripreme za predstojeće prijateljske utakmice

U Zenici se okupila juniorska nogometna reprezentacija BiH

Jučer se u Zenici okupila juniorska nogometna reprezentacija BiH. Novi selektor Slaven Musa zajedno sa svojim pomoćnicima želi da ima što više okupljanja, kako bi se uvjerio u kvalitete ove selekcije, ali i pripremio za predstojeće utakmice. 

Danas će mladi nogometaši odraditi dva treninga, a sutra već je kontrolna utakmica protiv Borca u Jelahu. Za četvrtak je planiran i posljednji trening kada je u pitanju ovo okupljanje u Zenici.

Svakako da je cilj stručnog štaba napraviti širu bazu nogometaša iz BiH, te provjeriti u kakvoj formi su, ali i predstaviti im neke taktičke postavke. Generalna proba za kvalifikacije biće prijateljske utakmice 5 i 7. septembra, kada bi Slaven Musa trebao imati sve igrače na raspolaganju, budući da je to UEFA termin.

U kvalifikacijama koje se održavaju u Republici Irskoj, pored domaćine učestvuju još Holandija i Farski Otoci. Svakako da je prvi cilj prolazak u Elitni krug kvalifikacija, koje se igraju u martu naredne godine.

Kada je u pitanju ovo okupljanje od 29 igrača koje je pozvao selektor, na pripremama se nalazi njih 26. Kristijan Stanić iz Zrinjskog pošteđen je radi utakmice koju njegov tim igra sutra protiv Zvijezde, dok se povrijedio Domagoj Marušić iz Širokog Brijega. S druge strane Luka Garić nije dobio dozvolu kluba jer se ne radi o UEFA terminu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi