U znaku Higuaina i Ibrahimovića

Liga prvaka: Grupe E i G

U znaku Higuaina i Ibrahimovića

Večeras su odigrani susreti Lige prvaka u grupama E i G, a veliki derbi se igrao na madridskom Santiago Bernabeu, gdje je Real dočekao amsterdamski Ajax.

Duel Real Madrida i Ajaxa jedan je od velikih evropskih derbija. Kako i ne bi bio, kada su ova dva evropska velikana zajedno osvajali naslov prvaka Evrope čak 13 puta. Real je rekorder sa devet titula, dok su slavni amsterdamski Kopljanici četiri puta podizali pehar namijenjen najboljoj evropskoj ekipi. Real je imao podršku prepunog Santiago Bernabeua, a među navijačima Kraljevskog kluba našao se i osvajač teniskog US Opena, španski teniser Rafael Nadal, inače veliki navijač madridskog kluba.

Iako je nastup Argentinca Gonzala Higuaina bio pod znakom pitanja, Jose Mourinho ipak je argentinskog reprezentativca stavio od prve minute, a ovaj mu se odužio golom za vodstvo Reala u 31. minuti susreta. Ipak, ovaj gol je pripisan kasnije Vernonu Aniti, odbrambenom igraču Ajaxa.

Ajax je bio lišen usluga svog najboljeg igrača, Urugvajca Luisa Suareza, koji je zbog suspenzije propustio gostovanje Realu, što je umnogome otupilo napad Kopljanika.

Rezultat 1:0 stajao je na semaforu do 73. minute, kada je na scenu stupio ponovo Higuain, te svojim drugim golom donio prva tri boda Real Madridu u Ligi prvaka ove sezone.

Milan se na svom san Siru dugo mučio sa Auxerreom, ali su Rossoneri ipak došli do pobjede. Na prvi gol se čekalo do 66. minute, a onda je na scenu stupio Zlatan Ibrahimović. Švedski napadač bosanskih korijena postigao je dva gola u razmaku od samo tri minute, te tako svom novom klubu donio tri boda u elitnom klupskom takmičenju u Evropi.

U okviru grupe E, Cluj je ekspresno počeo utakmicu protiv Basela, te su Rumuni već nakon 12 minuta igre imali prednost od dva gola. Prvi pogodak na susretu bio je djelo Rade u 9. minuti, da bi tri minute kasnije na 2:0 povisio Traore. Basel se vratio pred kraj prvog poluvremena, a strijelac je bio Stocker. Kasnije će se ispostaviti da je ovaj rezultat bio i konačan.

Rezultat u Minhenu u susretu između Bayerna i Rome sve do 11 minuta prije kraja je glasio 0:0, a onda je u 79. minuti reprezentativac Njemačke Thomas Muller donio prednost Bavarcima. Četiri minute kasnije Miroslav Klose potvrdio je pobjedu Bayerna sa konačnih 2:0.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti