U ŽNK Iskra razočarani odnosom odgovornih za sport u Bugojnu

Kritike iz redova premijerligaša

U ŽNK Iskra razočarani odnosom odgovornih za sport u Bugojnu

S. Mlaćo

Danas je na stadionu Hendek u Bugojnu održana podjela opreme pionirskim i kadetskim selekcijama ŽNK Iskra Bugojno. 

Kadetkinje ŽNK Iskra takmiče se u Premijer ženskoj kadetskoj ligi, te se nakon prvog dijela sezone nalaze na sjajnom drugom mjestu, dok su pionirke prvakinje države, s obzirom da su na turniru pionirskih selekcija u Sarajevu u veoma jakoj konkurenciji osvojile pobjednički trofej. 

Današnjoj podjeli opreme prisustvovao je i čelnik čovjek ovog kluba Naim Basara, koji je imao riječi kritike na račun odgovornih za sportu u gradu Bugojnu. 

"ŽNK Iskra nema skoro na nikakvu podršku od Sportskog saveza Općine Bugojno, a u 2016. godini kao član Premijer lige naše zemlje od Sportskog saveza Općine Bugojno dobili smo 1.000 KM. Mi nastupamo u najvišem rangu ženskog nogometa u BiH  i jedini smo klub iz Bugojna koji nastupa u Premijer ligi", kazao je Basara. 

Na nedavno održanom Izboru najboljeg sportiste Općine Bugojno, te SBK/KSB, ŽNK Iskra Bugojno dobio je veliki broj priznanja, koja su i najbolje mjerilo sjajnog rada i vrhunskih rezultata kojima se ovaj mladi kolektiv može pohvaliti. Ipak, to očigledno ne dotiče odgovorne za sport u gradu Bugojnu, pa klub nema podršku koju bi trebao imati jedan premijerligaš i zdrav sportski kolektiv koji pored sjajnih rezultata u prošlosti, ima i velike planove za budućnost. 

Iz ŽNK Iskra se pitaju da li je Bugojnu uopće potreban premijerligaš, s obzirom da u 2017. godini klub nije dobio nijednu marku, a sa pripremama su počela seniorske, kao i sve omladinske selekcije kluba.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi