Na spisku pionirske reprezentacije četiri igrača Borca, ali jedan klub ima više
Foto: N/FSBiH

Ćulum objavio spisak

Na spisku pionirske reprezentacije četiri igrača Borca, ali jedan klub ima više

E. Ganibegović

Nastavljaju se akcije na reprezentativnom planu kada su u pitanju omladinske selekcije, a na teren će i pionirska, U-15 reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Za pionirsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine slijede dvije prijateljske utakmice u Češkoj protiv domaće selekcije.

Selektor Čedomir Ćulum u ovim susretima računa na sljedeće igrače:

Tarik Banjić (Partizan, Srbija), Kenan Memišević (Austria Wien, Austrija), Edib Dizdarević (Sarajevo), Kenan Vrban (Sarajevo), Jovan Ćulum (Borac), Nikša Blagojević (Borac), Stefan Višekruna (Borac), Din Karamehmedović (Sarajevo), Toma Čuić (Tomislav), Arman Rebac (Velež), Miloš Soprenić (Borac), Ensar Karić (Sloboda), Dario Arifović (Sparta Brno, Češka), Ajdin Raščić (ŠF Pro), Deni Nuhanović (Sarajevo), Domagoj Šaravinja (Zrinjski), Ivan Jelić (Široki Brijeg), Muhamed Ćosić (Sarajevo), Džan Jahić (Željezničar), Vukašin Gostimirović (Sloga Doboj).

Tako je na spisku najviše igrača iz FK Sarajevo, njih pet, dok četiri dolazi iz FK Borac. 

Igrači će se okupiti 31. marta u Gradiški. Prvi meč na programu je 4. aprila u 16 sati u Drnovicama, a drugi dva dana kasnije u 11 u Viškovu.

Oglasi

Podsjetimo, prije dva dana je U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine golovima Bristrića i Čuića s 2:0 savladala Kinu u prijateljskom meču u Velikoj Gorici.

Početkom marta održan je i petodnevni kamp za U-19 selekciju u Trening kampu N/FSBiH u Zenici gdje je odrađeno pet treninga i odigrana jedna utakmica.

U-17 selekcija je nastupila u elitnom krugu kvalifikacija za EURO i nije se proslavila. Iako su bili drugi u grupi, nisu se plasirali na završni turnir.

Osvojili su četiri boda u grupi sa Srbijom, Bjelorusijom i Izraelom i imali gol-razliku -4, što nije bilo dovoljno da budu među sedam najboljih drugoplasiranih selekcija koje će igrati turnir u Mađarskoj u maju i junu.

U martu je nastupala i U-16 selekcija koja je zauzela drugo mjesto na UEFA razvojnom turniru u Litvaniji pored selekcija domaćina, Andore i Lihtenštajna. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi