Debakl reprezentacije Bosne i Hercegovine: Osam lopti u mreži bh. kadetkinja
FOTO: NFSBiH

Kvalifikacije za EURO

Debakl reprezentacije Bosne i Hercegovine: Osam lopti u mreži bh. kadetkinja

Haris Zilić

Mlađe fudbalske selekcije Bosne i Hercegovine su aktivne u obje konkurencije krajem oktobra i otvorili su novi ciklus kvalifikacija za EURO naredne godine.

Nakon remija kadeta u prvom kolu kvalifikacija protiv Bugarske, naše kadetkinje su doživjele težak poraz.

Na otvaranju kvalifikacija naše djevojke su poražene od favorizovane Španije sa čak 8:1.

Izabranice Ilije Lucića jednostavno nisu mogle parirati puno jačoj reprezentaciji, a kvalifikacioni turnir se igra u portugalskoj Bragi.

Golove u prvom poluvremenu su postigle Celia Segura utrećoj minut, Ainoa Gómez u 12., Pau u 14. i Emma Moreno Torres u 23. minuti susreta.

U nastavku Segura u 47. minuti postiže svoj drugi pogodak, a Natalija Mirković u 54. minuti smanjuje prednost Španjolki.

Oglasi

Nakon toga Alba Cerrato golovima u 75., 78., i 82. minuti postavlja konačan rezultat utakmice.

Za bh. tim su nastupile: Nadija Golubović (46. Aleksandra Panić), Anđelina Laketić, Dragana Marinković, Natalija Mirković, Marija Mihaela Maslać, Bogdana Milićević, Ana Jurić (78. Alisa Haseljić), Una Rankić (65. Sajra Bajrić), Amila Abdukić, Elma Brković (78. Irina Erkić), Lina Hadžikadunić (90. Petra Kurešević).

U drugom susretu grupe Portugal je pobijedio Češku sa 1:0.

Naredno kolo na programu je 28. oktobra kad će se sastati Španija-Češka u 16:00 sati i Portugal-Bosna i Hercegovina u 19:00.

Naše kadetkinje su u vrlo jakoj grupi, tako da će i naredna dva susreta biti jako zahtjevna.

Top Komentari

enko
Koga je ovaj lucic trenirso i koji je njegov civ.zasto se igrate sa reprezentacijom.hurem,lacic dozivotni selektori,pa mjenjajte vise.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi