U19 reprezentacija Srbije protiv Francuske za EP

Dan D za Orliće

U19 reprezentacija Srbije protiv Francuske za EP

D. Vejo

Nakon mečeva protiv Danske i Crne Gore iz kojih su igrači U19 reprezentacije Srbije sakupili četiri boda, okreću se naredno, a ujedno i odlučujućoj utakmici protiv svojih vršnjaka iz Francuske.

Ivan Šaponjić i Luka Jović, jedni su od najboljih evropskih igrača svoje generacije, a u tandemu će sutra pokušati da selekciju Srbije svojim pogocima odvedu na Evropsko prvenstvo u Njemačku koje se igra ove godine. 

Igračima Srbije potrebna je pobjeda dok je Francuzima dovoljan i remi što obećava dobru utakmicu na stadionu Radničkog. 

Stanje u grupi smrti izgleda ovako: Francuska je prva sa šest bodova, iza njih je Srbija sa četiri a na trećoj poziciji je Danska sa jednim osvojenim bodom, dok se mlada selekcija Crne Gore nalazi na posljednjem mjestu te nije uspjela da ostvari niti jedan bod.

Podsjetimo, mlade selekcije Orlića i Trikolora do sada su odigrale dvije utakmice. U oba meča remizirali su (1:1). Treći susret ove dvije ekipe za razliku od predhodna dva biće odlučujući jer je u pitanju borba za mjesto koje vodi na prvenstvo Evrope u Njemačku koje će se odigrati tekuće godine od 11, do 24. jula.

Meč između Srbije i Francuske igra se sutra od 14.30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti