Ubijaju čar fudbala: Nenormalna ponuda za Neymara
Foto: EPA

PSG nudi 222 miliona eura

Ubijaju čar fudbala: Nenormalna ponuda za Neymara

Midhat Šljivak

Najvažnija sporedna stvar na svijetu odavno je postala veliki biznis.

Iz godine u godinu klubovi troše velike količine novca na dovođenje najboljih fudbalera svijeta, a rekord je proteklog ljeta postavio Manchester United, koji je Juventusu platio za Paula Pogbu 105 miliona eura.

Međutim, ovaj rekordan transfer mogao bi biti srušen već na ljeto naredne godine, a mogao bi ga srušiti PSG i to ponudom za zvijezdu Barcelone Neymara.

Francuski mediji su otkrili kako pariški klub ima namjeru da angažuje jednog od najboljih fudbalera svijeta i spremni su izdvojiti čak 222 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Toliko iznosi otkupna klauzula u ugovoru brazilskog velemajstora narednog ljeta, dok će se ta klauzula povećavati iz sezone u sezonu, ako PSG ipak ne plati 222 miliona eura.

Fudbal već odavno nema istu čar, a sve su pokvarili bogati Arapi i Kinezi, koji dominiraju vlasničkim strukturama klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi