Ubiparip prekrasnim golom odveo Željezničar na vrh tabele
Krupa je ponovo pokazala da je veoma neugodan rival za sve timove

Plavi savladali Krupu

Ubiparip prekrasnim golom odveo Željezničar na vrh tabele

M. Šljivak, foto: A. Berbić

Željezničar je u 1. kolu Lige za prvaka na Grbavici ugostio Krupu, a na kraju je uz dosta muke tim Admira Adžema slavio pobjedu rezultatom 1:0.

Prvo poluvrijeme duela na Grbavici nije ponudilo previše uzbuđenja, ali je prilika za gol bilo sa obje strane.

Željo je bolje ušao u meč. Već u drugoj minuti Hajdarević je uposlio Stojana Vranješa, ovaj je sam pred Kutićem, ali golman Krupe odlično brani.

Krupa je igrala dosta hrabro u ovom meču. Uspjeli su neutralisati napade domaćeg tima, a u 35. minuti umalo su stigli do vodstva. Marjanović je pobjegao odbrani, prošao je Kjosevskog i šutirao, a domaće spašava Mehremić koji loptu izbacuje sa gol-linije.

Do kraja prvog poluvremena pritisak Plavih. Uspjeli su još jednom opasno zaprijetiti preko Zakarića u finišu prvog dijela, ali se na odmor otišlo bez golova.

Krupa je prva zaprijetila u nastavku. U 55. minuti je novu grešku odbrane umalo kaznio Fajić, ali je Kjosevski sjajno odbrani. Isti igrač je pokušao i dva minuta kasnije, golman Plavih ponovo uspješniji.

Željo uzvraća u 60. minuti. Ubiparip je sa svega sedam-osam metara loptu poslao preko gola i propala je sjajna šansa za domaće.

Ipak, u 64. minuti vidjeli smo prvi gol, a postigao ga je Željezničar. Korner je izveo Zakarić, a Vojo Ubiparip sjajno pogađa volejom za prednost od 1:0.

Potom je Željo umirio meč. Uspjeli su zatvoriti prilaze golu, a Krupa kao da nije imala snage da napravi nešto više u napadu. Ostalo je do kraja 1:0, iako je Željo lako mogao povećati prednost. Sjajnu šansu je imao Vranješ, ali čudesni Kutić mu je skinuo zicer.

Plavi su ovom pobjedom ponovo došli na prvo mjesto tabele, a u narednom kolu im slijedi veliki derbi protiv Zrinjskog u Mostaru.

Liga za prvaka, 1. kolo:

Željezničar - Krupa 1:0 (Ubiparip 64')

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Graovac, Mehremić, Blagojević, Bogičević, Zakarić, Zajmović, Hadžić, Vranješ, Hajdarević, Ubiparip.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

KRUPA: Kutić, Maksimović, Makitan, Dujaković, Vukotić, Nikodijević, Mirosavljević, Balabanović, Milanović, Fajić, Marjanović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi