Ubiparipović starter, Red Bull poražen

Major League Soccer

Ubiparipović starter, Red Bull poražen

Sinoć su u MLS-u odigrane dvije utakmice, a u obje su pobjede upisali gostujući timovi. Columbus je slavio u New Yorku, a Galaxy u Dallasu.

Iako je igrao bez najboljeg igrača, Guillerma Barrosa, Columbus Crew je sa 3:1 slavio u New Yorku kod Red Bulla i preuzeo lidersku poziciju na tabeli Istočne konferencije. Naš Siniša Ubiparipović je igrao do 64. minute kada ga je zamijenio Tony Tchani. Štoper Red Bulla Mike Petke  je odigrao 300. utakmicu u MLS-u.

Golovima Eddiea Gavena i Andyja Ira Columbus je vodio sa 2:0 u prvom poluvremenu, a Tony Tchani je u 81. minuti smanjio na 2:1. Samo dvije minute kasnije Emilio Renteria je postavio konačnih 3:1 za Columbus. I u drugoj utakmici je slavio gostujući tim.

LA Galaxy je i nakon deset kola ostao neporažen. Galaxy je u Dallasu igrao bez dvojice najboljih igrača, Landona Donovana i Edsona Buddlea, koji se nalaze na pripremama reprezentacije za SP. Mike Magee je u 17. minuti donio pobjedu Galaxyju nad Dallasom. Galaxy se sada nalazi dvije pobjede od vlastitog rekorda iz 1996. i Columbusovog iz 200. godine, koji su upisali deset pobjeda u prvih dvanaest utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.