Ubjedljiva pobjeda Vahinog Japana

U prijateljskom susretu sa Uzbekistanom

Ubjedljiva pobjeda Vahinog Japana

Adnan Beganović

U prijateljskom susretu je reprezentacija Japana, koju s klupe predvodi bh. stručnjak Vahid Halilhodžić, rezultatom 5:1 savladala Uzbekistan.

Halilhodžićev Japan je sjajno otvorio susret i već u 6. minuti preko Aoyame je stigao do prednosti. S minimalnom prednošću izabranika Vahida Halilhodžića završeno je prvo poluvrijeme, da bi u 9. minuti nastavka Okazaki pogodio za 2:0.

Deset minuta prije kraja Shibasaki je pogodio za 3:0, da bi dva minuta kasnije Tuhtahujaev smanjio na 3:1. Samo što su Japanci krenuli s centra Usami zabija za 4:1, a u 90. minuti Kawamata postiže pogodak za konačnih 5:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.