Novi selektor Plavih samuraja:

"Japanski mentalitet i moj karakter jako su slični"

Prije dva dana Vahid Halilhodžić je i zvanično predstavljen kao novi selektor fudbalske reprezentacije Japana.

Popularni Vaha tako će postati osmi stranac u ulozi selektora na klupi Plavih samuraja, a drugi bh. stručnjak koji će voditi fudbalsku selekciju Zemlje izlazećeg sunca.

"Prije svega moram reći da se divim mentalitetu ekipe, koji smatram dosta sličnim mom karakteru. Japanci imaju razvijene radne navike, koje se takođe poklapaju sa principima mog rada. Disciplina, respekt i pravovremenost su stvari koje su danas jako bitne u svijetu sporta i važe kao veliki i važan kvalitet", rekao je Vahid Halilhodžić tokom svog predstavljanja.

Glavni cilj koji je FS Japana predstavio pred nasljednika Javiera Aguirrea jeste plasman na naredno Svjetsko prvenstvo.

"Naš prvi cilj su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. Ukoliko se uspijemo plasirati na SP kroz jedne uspješne kvalifikacije, onda je sigurno da nećemo stati samo na tome. Ja jako vjerujem da ova ekipa sa ovim kvalitetama može i hoće dosegnuti i više ciljeve", kazao je popularni Vaha.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Fudbalska reprezentacija Japan trenutno zauzima 53. mjesto na najnovijoj FIFA rang listi, ipak Halilhodžić smatra da to nije pravi pokazatelj kvalitete njegove ekipe.

"Prema mom mišljenju mislim da trenutni ranking Japana ne govori o pravim vrijednostima ovoga tima. Uprkos tome moramo raditi jako kako bi se to u skorijoj budućnosti promijenilo", istakao je novi selektor Japana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.