Ubjedljive pobjede Bilbaa i Lokomotive

Academica i Galatasaray otpor pružili u prvom poluvremenu

Ubjedljive pobjede Bilbaa i Lokomotive

Svoje utakmice u okviru Eurocupa, odigrale su još četiri ekipe, a odlične susrete vidjeli smo u Sofiji i Kubanu. 

Academic Sofija - Bilbao 64:85

 

Odličan otpor pružio je domaćin favorizovanom Bilbau u prvoj četvrtini. Poslije pet minuta igre imali su isto toliko poena viška. Prednost su zadržali i do kraja prve četvrtine. U nastaavku prvog poluvremena igra koš za koš, a domaćin je dvije minute prije odlaska na osmor imao plus četiri. Međutim, serijom 7:2 Bilbao preokreće i odlazi na pauzu sa poenom prednosti. Bilo je 43:42. 

 

U nastavku potpuni raspad u igri Academice, što su košarakši Bilbaa znalački iskoristili i treću četvrtinu riješili u svoju korist, 21:9. Do kraja je Bilbao samo povećao svoju prednost i pobijedio 85:64. Najefikasniji u redovima domaćina bio je Devin Green sa 13 poena. Kod gostiju 19 poena postigao je Hamilton, a Vasiliadis 15 poena. 

 

Lokomotiv Kuban - Galatasaray 66:91

 

Lokomotiv je na svom parketu dočekao Galatasaray i došao do zasluženog trijumfa. Gosti su egal držali u prvoj četvrtini, a onda se Lokomotiv odvojio i do kraja čuvao dvocifrenu prednost. Prvih deset minuta Rusi su dobili rezultatom 21:17. U drugoj četvrini odigrali su još bolje i na odmor otišli sa deset poena viška. 

 

U drugom poluvremenu prednost domaćina nastavila je da raste. Galatasaray nije imao odgovor na igru Lokomotiva, pa su treću četvrtinu izgubili, 26:12. Izgubio je Galatasaray i posljednju četvrtinu, a domaćin je slavio sa visokih, 91:66. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bili su Calathes i Baron sa 20, odnosno 23 postignuta poena. U redovima gostiju iz Istanbula Jamont Gordon postigao je 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.