Ubjedljive pobjede Gradine i Seone, Svatovac slavio u Malešićima

Počela je nova sezona u Drugoj ligi Sjever

Ubjedljive pobjede Gradine i Seone, Svatovac slavio u Malešićima

S. Mlaćo

Počela je nova sezona u Drugoj ligi Sjever. Već u prvom kolu zabilježili smo dosta dobrih utakmica, te uzbuđenja.

Gradina je sa 8:0 deklasirala Čelić, dok je Seona sa 5:0 bila bolja od Bosna Kalesije. Hat trick za domaće je postigao Adnan Salkić, a po jednom su se u listu strijelaca upisali Muhamed Musić i Admir Čorhodžić.

Radnički i Orahovica su podijelili bodove 1:1. Almis Kasumović je doveo Radnički u vodstvo, a izjednačio je Elvir Sakić.

Dva pogotka Eldara Junuzovića bila su dovoljna NK Prokosovići za pobjedu nad NK Mramor 2:0, dok je Bosna iz Mionice nadigrala Lokomotivu 2:1 (Isanović, Hasanbašić - Damir Bundić).

Kvalitetan meč vidjela je publika u duelu NK Dinamo iz Donje Mahale i Priluka (3:2). Gosti su poveli pogotko Belmina Poljića, a zatim preokret Dinama. Dva puta je pogodio Robert Vincetić.

Esnaf Jakubović u 76. minuti pogađa za 2:2, no sedam minuta prije kraja hat trick Vincetića i tri boda ostaje u Donjoj Mahali.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Odžak 102 nadigrao je u gostima Slogu. Domaći su poveli sa 11 metara pogotkom Semira Salamovića, ali do kraja preokret gostiju. Najprije je pogodio Milan Kojić, a pet minuta prie kraja tri boda gostima donosi Adis Kukuljević.

U Malešićima također pobjeda gostiju. Svatovac je slavio protiv Mladosti 2:0. Po jedan pogodak Edina Mušića i Armina Čehajića bili su dovoljni gostima za prvu 'tricu' i sjajno otvaranje sezone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti