Ucan donio pobjedu Feneru u gostima kod Orduspora

Turska Superliga, 28. kolo

Ucan donio pobjedu Feneru u gostima kod Orduspora

Edmir Škorić

Nogometaši Fenerbahčea su u nedjelju u sklopu 28. kola turske Superlige gostovali kod Orduspora i na kraju slavili sa 2:0.

Fener današnjom pobjedom dolazi na -4 lideru Galatasarayju. Gosti iz Istanbula su u Orduu slavili dvama pogocima Saliha Ucana, koji je prvo domaćeg golmana Fevzija Elmasa matirao u 38. minuti, a zatim i u 57.

 

Nešto ranije je Akhisar zlatne bodove u borbi za opstanak osvojio protiv Trabzonspora. Pobjedu domaćinu je donio iskusni grčki napadač Theofanis Gekas pogotkom u 74. minuti.

 

U okršaju klubova iz sredine tabele, Eskisehirspor je sa 2:1 slavio protiv Sivasspora. Poveli su gosti na isteku sudačke nadoknade prvog dijela, a strijelac je bio Poljak Arkadiusz Piech. Veysel Sari u 61.  minuti poravnava na 1:1, a rezervista Diomansy Kamara u 79. minuti pogađa za konačnih 2:1. Podsjetimo da je u igru ušao samo četiri minute ranije.

 

Superliga, 28. kolo:

Akhisar - Trabzonspor 1:0 (Gekas 74)

Orduspor - Fenerbahče 0:2 (Ucan 38, 57)

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Eskisehirspor - Sivasspor 2:1 (Sari 61, Kamara 79/ Piech 45)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.