"Ucjene nećemo prihvatiti"

Oglasio se direktor Šibenika

"Ucjene nećemo prihvatiti"

Adnan Beganović

U prostorijama NK Šibenik održana je press konferencija na kojoj je direktor hrvatskog kluba, Marko Karadžole, upoznao novinare sa situacijom vezanom za našeg internacionalca Mehmeda Alispahića, koji je potpisao ugovor sa Dinamom.

"Situacija oko Alispahića je redovna situacija u evropskom nogometu. Ona nije nova, takvih je situacija bilo na stotine i bit će ih još stotine. Da smo mi mogli, a željeli smo prodati Alispahića u ljeto, onda bismo to i napravili. Kako je propala jedina kombinacija u ljeto (Turska), mi više nismo imali gdje. Sve što smo probali preko nama poznatih ljudi i što je njegov menadžer skupa s njim probao preko svojih linija nije urodilo plodom. Najozbiljnije je bilo da skupa sa Zecom ode u Gencerbirligi, ali to je propalo", rekao je Karadžole i dodao:

"Ucjene tipa ja ću vama dati mrvice i uzeti vam najboljeg igrača ili na ljeto nećete dobiti ništa, nećemo prihvatiti. Odnosno, ukoliko budemo ucjenjivani na taj način, onda mi na ljeto nećemo dobiti ništa. Tu nema dileme! Moramo biti partneri u razgovoru, ne možeš samo dolaziti u tuđe dvorište i uzimati. Što nisi ti vidio Alispahića u Čapljini na nekoj utakmici Druge bh. lige, vidio ga i odlučio da ga treba dovesti. Ako ćemo razgovarati kao partneri, da možemo imati suradnju onda izvolimo razgovarati, ako nećemo Alispahić će igrati u Šibeniku, ići će u ljeto kao slobodan igrač."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.