Udar groma prekinuo utakmicu u BiH: Domaćin hvali potez sudija, ali frustriran odlukom saveza

Igralo se samo 53 minute

Udar groma prekinuo utakmicu u BiH: Domaćin hvali potez sudija, ali frustriran odlukom saveza

Edmir Škorić

U nedjelju je na stadionu Šantića u Žumama kod Viteza odigrana utakmica, odnosno bolje rečeno jedan dio utakmice Kantonalne lige SBK između NK Šantići i Fojnica, pošto je okončana u 53. minuti.

U neposrednoj blizini stadiona udario je grom, usljed čega je golman Šantića Bernad Malkoč doživio šok i vozilom hitne pomoći prevezen je u bolnicu Nova Bila gdje su mu pružili adekvatnu pomoć.

Ono to je najvažnije, niko na kraju nije doživio ozbiljne povrede, a meč se više nije ni nastavljao, te je završen rezultatom 1:3, koji je bio na snazi u trenutku nesreće.

Sudija je odsvirao kraj, aktere poslao u svlačionice, ali nije poznato hoće li rezultatom 3:1 u korist gostiju biti zvanično potvrđen ishod utakmice. Za sada nije Comet zvanično potvrdio kraj duela, ali u NK Šantići uvjeravaju da će im biti upisan novi poraz.

Ova odluka naravno da je razljutila sve u ekipi NK Šantići, jer smatraju da nije u redu da se registruje rezultatom 1:3 budući da je preostalo da se odigra skoro 40 minuta.

"Ako se pitate na šta je spao fudbal reći ćemo vam samo na riječ bruka i sramota današnjice. Nije vrijedno pomena, ali se moramo osvrnuti na to da je utakmica prepisana zvanično u korist protivničke ekipe iako je rezultat glasio 3:1 u 53. minuti. Ne znamo samo jel ovaj naš savez smatra da se utakmice igraju 53 ili 90 minuta", pita se Stipan Bilić, nogometaš Šantića.

Oglasi

On je istakao da treba da se pohvali sudijska trojka i delegat utakmice jer su istog momenta povukli igrače s terena, naravno jer je zdravlje i sigurnost aktera najvažnije od svega, ali ističe da bi savez trebao da ima malo više poštovanja prema ekipi NK Šantići.

Gosti iz Foijnice vodili su 2:0 pogocima Emira Fejzića u 14. i Semira Bišće u 30. minuti, ali je neposredno prije udara groma Nihad Kajmak smanjio na 1:2, da bi ubrzo Fejzić drugim golom postavio "konačan" rezultat.

Sudeći prema odlukama saveza, to će biti na kraju i rezultat kojim će se registrovati meč, iako domaćin negoduje i vjeruje da se trebao odigrati preostali dio utakmice kada se steknu vremenski i ostali uslovi za to.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga SBK:

Fojnica bi u slučaju da dobije ta tri boda bila bodovno izjednačena za vodećom Busovaču (po 23 boda), s tim da bi imala utakmicu manje, dok bi Kreševo sa 20 bodova spalo na treće mjesto. Šantići se pak bore za goli život i sa četiri boda nalaze se na pretposljednjem mjestu tabele.

U dosadašnjih devet odigranih duela imaju samo jednu pobjedu uz jedan remi i sedam poraza, ne računajući i potencijalno jučerašnji od Fojnice za samo 53 minute igre.

Top Komentari

yaroslavalytkin
Otvorena potraga za se.ksualnim partnerima u vašem gradu i po interesima, za sada sve anonimno i besplatno. Stvarno super stvar, koristite ------>> shrinke.me/kisa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi