Udario ga u međunožje i slomio nogu

Bizarna povreda

Udario ga u međunožje i slomio nogu

Utakmicu 31. kola njemačke Bundeslige obilježila je bizarna povreda kolumbijskog fudbalera Elkina Sota, za kojeg je sezona završena...

U utakmici Mainza i HSV-a igrač domaćeg tima želio je izbiti jednu loptu ispred Rafaela van der Vaarta. Bilo je za očekivati Holanđanin biti jedina žrtva tog duela, no nažalost nije bilo tako.

Soto je pri udarcu zaradio otvoreni prijelom potkoljenice i za njega je sezona završena. 

Nakon ukazane medicinske pomoći Soto je u 30. minuti napustio travnjak, dok je Van der Vaart, nakon što je došao k sebi, stisnuo zube i odigrao susret do kraja. HSV je upisao važnu pobjedu na tom gostovanju, no ona je ostala u sjeni grozne i bizarne povrede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.