Udinese 'koči' novi transfer Riada Bajića
Foto - EPA

Ne žele plaćati dio plate

Udinese 'koči' novi transfer Riada Bajića

M. Šljivak

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Riad Bajić (26), povezivao se prethodnih dana sa kiparskim klubovima.


Mediji u ovoj zemlji prethodnih dana su najavljivali kako postoji veliki interes kiparskih velikana Omonije i Apoela za Bajića, ali za sada od transfera neće biti ništa.

Bajić je još uvijek ugovorom vezan za italijanski Udinese. Trenutno je na posudbi u turskom Konyasporu, a tim iz Udina će ga vjerovatno poslati na posudbu i naredne sezone.

Omonia i Apoel su prethodnih dana pokušali da 'završe' jednogodišnju posudbu 26-godišnjeg napadača. Ipak, Udinese je sve 'zakočio' jer je odbio da plaća dio plate za bh. fudbalera i za sada njegov eventualni transfer na Kipar pod velikim znakom pitanja.

Iako na Kipru važe za dobre platiše, očigledno je da trenutno ni velikani iz ove zemlje ne mogu da potpuno pokriju visoka primanja koja ima Bajić. Udinese ne želi da plaća dio plate i posudit će ga samo onom klubu koji će u potpunosti preuzeti isplatu njegovih plata u narednih godinu dana.

Bajić je ove sezone u dresu Konyaspora nastupio ukupno 27 puta i ima učinak od tri gola i dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi