Udruženje sudija i instruktora USK-a: Održan seminar, nova oprema za sudije

Udruženje sudija i instruktora USK-a: Održan seminar, nova oprema za sudije

A. Beganović

U organizaciji Nogometnog saveza USK-a i Udruženja nogometnih sudija i instruktora USK-a proteklog vikenda je održan redovni seminar sudija Kantonalne i Omladinskih liga USK i delegata/instruktora.

Pored redovnih provjera fizičke spreme i poznavanja Pravila Nogometne Igre, sudijama su prezentirane i video situacije sa utakmica kantonalne nogometne lige, te urađena zajednička analiza istih. Također, održano je predavanje na temu ''Mentalna priprema sudija - kako se nositi sa pritiskom na terenu'', dok je sa delegatima/instruktorima obrađena tema ocjenjivanja sudija. Osim toga, sudijama su prezentirane situacije sa zadnjeg UEFA materijala sa posebnim osvrtom na igranje lopte rukom i dešavanjima u kaznenom prostoru.

Pored seminara, ovo okupljanje je iskorišteno da se podijeli sportska oprema marke Kelme svim sudijama i sutkinjama koji sude Kantonalnu i Omladinsku ligu USK i instruktorima udruženja.

"Potrudili smo se da sudije našeg kantona imaju istu opremu kao i sudije m:tel Premijer nogometne lige BiH. Cijenimo da će i ova aktivnost udruženja doprinijeti zadržavanju i omasovljavanju sudijskog kadra na području USK. Naši seminari se ne razlikuju od seminara koje sudije pohađaju na višim nivoima, te na taj način želimo postići visok nivo kvaliteta planiranih aktivnosti koje će za rezultat imati kvalitetan sudijski kadar na USK. Podrška Komiteta za sudije i suđenje NSBiH našem udruženju je kontinuirana, posebno kada je u pitanju ažuriranje znanja sa najnovijim trendovima u suđenju. Lično mi godi velika zainteresiranost najodgovornijih ljudi Komiteta za sudije i suđenje NS FS BiH na čelu sa predsjednikom Elmirom Pilavom za razvoj suđenja na području USK i ovom prilikom im se u ime svih naših članova zahvaljujem. Nabavka opreme je finansirana iz sredstava Udruženja uz podršku NS/FS BiH", istakao je predsjednik udruženja Asmir Budimlić.

Seminar su vodili bivše bh nogometne sudije, a danas teoretski instruktori suđenja Asmir Budimlić, Edin Jakupović, Hajrudin Gobeljić i Hermin Muslić, te fitnes instruktori Elvis Prošić i Zlatko Budimlić.

Top Komentari

HarisADP
Vidi sta je curica na slici, fuj, sva sreća pa ce ubrzo nuklearni rat. Sodoma i gomora mala maca za ovo danas
2 3
Gari Garinča
U ovoj USK radionici je proizveden najveći sudijski šljam u NS BiH.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi