UEFA bez milosti: Finalista EL izbačen iz Evrope
Foto: EPA

Kažnjena tri kluba

UEFA bez milosti: Finalista EL izbačen iz Evrope

Disciplinska komisija UEFA-e žestoko je kaznila tri kluba zbog kršenja finansijskog fair-playja.

Svakako najzanimljivije ime među kažnjenim klubovima je ukrajinski Dnipro, prošlosezonski finalista Evropske lige. Ukrajinski klub će za kaznu biti eliminisan iz međunarodnih takmičenja u naredne tri godine, što je sasvim sigurno ogroman udarac za ovaj klub.

Preostala dva kluba koja su se suočila sa istom kaznom su rumunski Targu Mures i azerbejdžanski Inter Baku, dok suspenzija prijeti još jednom rumunskom klubu - Astri.

Dnipro, Targu i Inter su morali regulisati finansijska dugovanja do 31. januara, kada im je bio posljednji rok za izmirenje tih obaveza.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi