UEFA će kazniti Guardiolu, ali i Liverpool

Redsi previše i ne brinu

UEFA će kazniti Guardiolu, ali i Liverpool

Endin Čaušević

Manchester City ponovo nije uspio da ostvari dugo zacrtani cilj, a to je plasman u finale i osvajanje trofeja Lige prvaka.

Građani su ove sezone bili jedni od favorita za tron, no zapeli su već u četvrtfinalu jer ih je Liverpool u dvije utakmice dobio s ukupnih 5:1. Ekipa Pepa Guardiole igrala je sjajno veći dio sezone, ali u najgorem mogućem trenutku doživjeli su pad forme.

City je sinoć pokušao nadoknaditi 3:0 iz prvog duela, ali nije uspio. Domaći su poveli već u drugoj minuti golom Gabriela Jesusa, a sve bi bilo drugačije da sudija nije poništio čist gol Sanea za 2:0 u samom finišu prvog poluvremena.

Nakon što je Matu Lahoz svirao kraj prvog dijela Guardiola je dotrčao do sudije da mu nešto kaže. Lahoz ga je odmah isključio, te je španski stručnjak nastavak utakmice gledao s tribina. Iako Guardiola tvrdi da nije rekao ništa loše, gotovo sigurno će biti kažnjen od strane UEFA-e.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Guardiola je optužen od UEFA-e za neprimjereno ponašanje, te će vjerovatno biti kažnjen. Također, kaznu mogu očekivati i u Liverpoolu nakon što su njihovi navijači napravili incident na tribini Etihada. Guardiola i Redsi imat će saslušanje 31. maja, a nakon toga UEFA će donijeti konačnu odluku o ovim slučajevima.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi